PANTONE kleur van het jaar 2017

Greenery

Greenery / groen barst los in 2017 om ons in de rust te voorzien waar we zo naar verlangen te midden van een tumultueuze sociale en politieke omgeving.
Om voldoening te geven aan onze groeiende wens om te verjongen en te revitaliseren, groen symboliseert de aansluiting die we zoeken met de natuur, met elkaar en met onze hogere doelen, zo schrijft Leatrice Eiseman van het pantone color institute.

Greenery is zoals Pantone het beschrijft een verfrissende en revitaliserende tint, groen staat symbool voor een nieuw begin.
Een frisse en pittige geel-groene kleur die de eerste dagen van de lente oproept als het groen in de natuur tot leven komt, herstelt en vernieuwt.
Het geeft een signaal af om diep adem te halen, zuurstof op te nemen en nieuw leven in te blazen.

En ik moet eerlijk bekennen het is een fijne kleur en ben het dan ook eens met de beschrijving dat we zeker in deze moderne tijd verlangen om in onze vrij tijd ondergedompeld te worden in de schoonheid en eenheid van de natuurlijke wereld.
Groen neemt toe in ons dagelijks leven, en dit zien we terug door middel van stedenbouw, architectuur, lifestyle en design keuzes wereldwijd.

Groen is een kleur die zeker binnen de fotografie altijd weer rust geeft in de foto.
Een onmisbare tint binnen de natuurfotografie. En zeker dan ook dit jaar weer een musthave voor aan de muur.
Daarnaast is het een kleur die met vele andere mooi te combineren is.

In het onderstaande filmpje wordt het gevoel dat past bij Greenery door Pantone mooi weergegeven.

In het onderstaande filmpje greenery toegepast in het interieur.

Deel deze post: